Denna utbildningen ger dig en orientering i KBT och dessa grunder. Den passar dig som är nyfiken på och vill få en mindre grundläggande kunskap om KBT. Du startar när du vill och arbeta i din egna takt.


Utbildningen startar när du vill och du arbetar helt i din egen takt. Den riktar sig till dig som är nyfiken på kognitiv beteendeterapi och vill lära dig vad det innebär och hur det fungerar. Du får en insyn i och förståelse för de tekniker som används för att påverka och förändra beteenden och psykologiska problem. I dagens samhälle där större krav ställs på att kunna kommunicera och förstå mänskligt beteende blir kunskaperna utbildningen ger dig användbara i ditt dagliga arbete.

Utbildningens målsättning
Deltagaren ska efter slutförd utbildning ha fått en inblick i inlärningspsykologi, kognitiv teori, samtalsmetodik och en kunskap om olika emotionella problem och tillstånd, ur ett KBT-perspektiv. Kunskaper som är användbara i både privatliv och arbetsliv. 

Kognitiv beteendeterapi
Kognitiv beteendeterapi (KBT) är strukturerad, mål- och problemorienterad, aktiv och pedagogiskt. Man utgår från evidens dvs forskningsstudier och inte en enstaka teori. Man utgår ifrån en analys av det problem som personen framställer i exempelvis en livssituation eller av ett psykologiskt problem. Behandlingsmetoderna innehåller såväl beteendeinriktade som kognitiva inslag.


Innehåll
INTRODUKTION

Presentation av vad kognitiv beteendeterapi (KBT) är och dess historik. 

KBT-RELATERADE TEORIER

Här lär du dig om kognitiv teori och inlärningspsykologisk teori, för att kunna förstå och genomföra enkla analyser. Du lär dig dessutom hur du formulerar och kartlägger ett problem.

PROBLEMOMRÅDEN OCH METODER SOM INGÅR

Ångestproblematik, Samtalsmetodik, Mindfulness, ACT.


Behörighetskrav
Gymnasiekunskaper i svenska och engelska.


Litteratur
En rekommenderad litteraturlista medföljer för den som önskar läsa mer.

Examination
Ingen examination. 
Du får intyg efter genomgången utbildning.

Ledning

UTBILDNINGSANSVARIG

Elizabeth Ekman –
Phd. Leg. Psykoterapeut, handledare, utbildningsansvarig.


Utbildningskostnad
Pris:
1 500 kr  ex. moms (1 875 kr inkl. moms).
I kostnaden ingår utbildning via KBT-utbildarnas utbildningsportal i form av textföreläsningar, textmaterial och quiz. Kurslitteratur ingår ej.


Delbetala din utbildning
I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du väljer själv det upplägg som passar dig bäst.

Tillgänglig från och med: 
2020-11-01, ansökan mottages.
Pris:
1 500 kr  ex. moms (1 875 kr inkl. moms)
Studieform:
Distans


    Intresseanmälan

    Intresserad av någon av våra utbildningar men inte redo att anmäla dig? Om du har några frågor eller vill prata med utbildningsansvarig kan du göra en intresseanmälan så hör vi av oss till dig.
    För snabbare svar, lämna telefonnummer och ett meddelande.

    Viktigt: fyll i alla fälten!