Söker du en intensivutbildning?

1 årig utbildning i KBT erbjuds nu även som en intensiv utbildning! Det innebär att du läser utbildningen på en termin istället för två. I övrigt samma utbildning. Fyll i om du väljer denna i ansökan nedan. 

      ________________________________________________  


Den 1-åriga utbildningen i kognitiv beteendeterapi är vår populäraste utbildning just nu. Anledningen till dess popularitet är att den är användbar i så många olika sammanhang. Utbildningen ger dig praktiskt användbara verktyg i ditt arbete med människor. Den passar dig som jobbar inom coaching, behandling, utbildning, personalhantering och liknande områden.

 

·  Du stärker din CV och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden
med de kunskaper du lär dig i denna kompetenshöjande utbildning.


· 
Med den kognitiva beteendeterapins verktyg kan du bättre
bemöta andra och leda problemlösning människor emellan.


· 
Du lär dig att förstå varför vi beter oss som vi gör och kan därför
skapa positiv förändring i din omgivning och i ditt yrke.


Utbildningens målsättning
Utbildningen ger en bred KBT-kunskap med teoretiska utgångspunkter, analys, kliniska tillämpningsområden, psykoterapeutiska arbetsmetoder och empirisk forskning. Efter slutförd utbildning har deltagaren tillförskaffat sig kunskaper som är användbara i privatliv men främst inom arbetslivet.


Kognitiv beteendeterapi
Kognitiv beteendeterapi (KBT) beskrivs som en strukturerad, mål- och problemorienterad, aktiv och pedagogiskt upplagd. Betoning på empiriskt grundade teorier och behandlingsformer. Man utgår ifrån analysen av individens funktion i sitt sammanhang såväl vid problem i livssituationen som vid olika typer av psykopatologi. Behandlingsmetoderna innehåller såväl beteendeinriktade som kognitiva inslag och tar ständigt till sig ny empiriskt grundad kunskap.


Upplägg
Utbildningen sträcker sig över två terminer och är en ren distansutbildning där inlärning sker via vår utbildningsportal som deltagaren har tillgång till via sin dator eller surfplatta. Portalens utbildningsmaterial består av videoföreläsningar, textinlärning, övningar och quiz. Deltagaren har även möjlighet att ställa frågor kring innehållet och chatta med utbildare och andra deltagare genom de verktyg som finns i portalen. I slutet av varje termin görs en examination. Efter genomgången godkänd utbildning erhålls utbildningsintyg.


Innehåll
INTRODUKTION

Genomgång av utbildningens innehåll och kompletterande litteratur, presentation av kognitiv beteendeterapi, dess historik och utveckling.

KBT-RELATERADE TEORIER

Genomgång av grundläggande teoretiska begrepp, teorier och modeller inom KBT vilket lär deltagaren att förstå och genomföra analyser och behandlingsplanering och även få en förståelse för ett beteendeinriktat behandlingsalternativ.

PROBLEMFORMULERING, PROBLEMANALYS, KONCEPTUALISERING, DIAGNOSTIK OCH PSYKOPATOLOGI

Utbildningsmomenten innehåller analysmetoder inom KBT, problemanalys och funktionell analys samt psykoterapeutiska teorier och metoder inom KBT.

PROBLEMOMRÅDEN OCH METODER SOM INGÅR

Depression, Panikångest, Specifik fobi, Social fobi, OCD / Tvångssyndrom, Hälsoångest, Generaliserat ångestsyndrom, Smärta, Stress, Sömn, PTSD, ASD / ADHD, Ätstörningar, Missbruk, Psykos, Samtalsmetodik, Mindfulness, ACT.

EXAMINATION OCH AVSLUT

Varje termin avlutas med en examination via vår utbildningsportal eller digitala inlämningsuppgifter. Vid godkänt resultat av båda dessa examinationer erhålls ett utbildningsintyg.

OMDÖMEN FRÅN TIDIGARE DELTAGARE: 4.9 av 5 på Utbildning.se

Behörighetskrav
Gymnasiekunskaper i svenska och engelska.


Litteratur
Utbildningen innehåller ingen obligatorisk litteratur. Vi tillhandahåller dock en litteraturlista med rekommenderade böcker som ett komplement till utbildningsportalens innehåll. Denna litteratur finns att köpa och även låna på många bibliotek. Kostnad för litteraturen ingår inte i utbildningskostnaden.


Examination
Examination hålls i slutet av varje termin. Deltagaren har inte tillgång till utbildningsmaterialet under examinationen. För att få ett utbildningsintyg efter slutförd utbildning krävs att deltagaren får godkänt på bägge examinationer.


Ledning

UTBILDNINGSANSVARIG

Elizabeth Ekman –
Phd. Leg. Psykoterapeut, handledare


Utbildningskostnad

Specialpris enbart för VT 24
15.000 kr ex moms (18.750 kr inkl moms )

Pris: 17 400 kr ex. moms (21 750 kr inkl. moms).

I kostnaden ingår utbildning via KBT-utbildarnas utbildningsportal i form av videoföreläsningar, textmaterial, övningar och quiz. Kurslitteratur ingår ej.

Delbetala din utbildning
I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du väljer själv det upplägg som passar dig bäst.

Kommande kursstarter: 
2024-01-15

Intensiv, endast en termin:
2024-01-15


Sista anmälningsdag: fram till startdatum
Pris:

Specialpris enbart för VT 24
15.000 kr ex moms (18.750 kr inkl moms)

17 400 kr ex. moms (21 750 kr inkl. moms)
Studieform:
Distans 
Omfattning:
2 terminer på 1 år eller 2 teminer på 1 termin


Vill du veta mer?

Läs svaren på de vanligaste frågor angående 1-årig utbildning i KBT.

    Intresseanmälan

    Intresserad av någon av våra utbildningar men inte redo att anmäla dig? Om du har några frågor eller vill prata med utbildningsansvarig kan du göra en intresseanmälan så hör vi av oss till dig.
    För snabbare svar, lämna telefonnummer och ett meddelande.

    Viktigt: fyll i alla fälten!